Light cruise 29 november 2018 t/m 20 januari 2019

Na de succesvolle edities van afgelopen jaren start vanaf 29 november 2018 alweer de 7e editie van het Light Festival in Amsterdam. Hedendaagse (Internationale) lichtkunstenaars en architecten toveren de stad om tot een waar lichtparadijs, naast de monumentale gebouwen is er lichtkunst te zien van zowel opkomende als gevestigde kunstenaars. Dit openbaar toegankelijke evenement wordt betaald uit publieksinkomsten, sponsoring en voor een groot deel ook door subsidies. 

Geniet van een stijlvolle rondvaart op een klassieke salonboot langs alle bezienswaardigheden en kunstwerken van dit festival in Amsterdam. Er is een mooie vaarroute uitgestippeld over de Herengracht richting centraal station, Oosterdok en langs de Nieuwe Herengracht terug naar de Amstel. Wij zullen op verzoek deze route volgen maar willen u zeker niet de andere delen van de stad onthouden waar het altijd al prachtig varen is. Zeker gezien de verwachte drukte op het water kan het ook heerlijk zijn om andere delen van Amsterdam per boot te ontdekken.

Wilt u een boot huren in Amsterdam komende winter? Onderstaande arrangementen zijn vanaf nu te boeken. Zoekt u een salonboot inclusief bemanning en catering in Amsterdam? Voor een borrel of een exclusief diner, wij maken graag een offerte passend naar uw wensen. Zowel voor prive als zakelijke gezelschappen huurt u een mooie salonboot bij Rederij Aemstelland.


BORREL VAARTOCHT (2 tot 50 personen) 
Een gezellige vaartocht door de verlichte grachten van Amsterdam.
Terwijl u geniet van een glas gluhwein en diverse luxe hapjes zal de schipper vertellen over
de verschillende kunstwerken en rijks geschiedenis van Amsterdam.

Duur : 2 uur 
Prijs  : € 25,00 p.p. - exclusief boothuur 

  • opstap locatie : Stopera of Muziekgebouw aan het IJ
  • open Hollandse bar (bier, fris, wijn, koffie en thee) + glühwein
  • 4 luxe hapjes per persoon 


BUFFET VAARTOCHT (2 tot 50 personen) 
Een klassiek winters buffet met diverse warme en koude gerechten als Boeuf Bourguignon, carpaccio van ossenhaas en lasagne met courgette en ricotta. Gniet van een mooie vaartocht door de Jordaan met z'n smalle grachten en vele monumenten, de hoofdgrachten, de Amstel en het IJ. De kunstwerken van het Amsterdam Light Festival staan verspreid door de stad. We zullen een unieke vaartocht maken met een combinatie van grachtenhuizen, verlichte bruggen en lichtvoorwerpen van de verschillende kunstenaars. 

Duur : 2 uur
Prijs  : € 42,50 p.p. - exclusief boothuur 

  • opstap locatie : Stopera of Muziekgebouw aan het IJ
  • open Hollandse bar (bier, fris, wijn wit/rood, koffie en thee) + glühwein
  • uitgebreid wintersbuffet


Liever een ander buffet? Bekijk hier de mogelijkheden. 


LUXE DINEREN AAN BOORD (2 tot 45 personen) 
Geniet aan boord van een luxe diner, onderweg zullen we 2 keer aanmeren bij een top restaurant aan de Herengracht waar de gerechten aan boord geserveerd worden. De route wordt vervolgd langs de kunstwerken van het licht festival en de grachtengordel waarna we opnieuw een korte stop zullen maken. 

Aan boord geniet van prachtige wisselende gerechten met telkens andere uitzichten. De crew zal u goed verzorgen en vertelt onderweg graag over de bezienswaardigheden.

Duur : 3 uur
Prijs  : € 85,00 p.p. - exclusief boothuur 

  • opstap locatie : Stopera of Muziekgebouw aan het IJ
  • glas gluhwein of cava bij binnenkomst
  • bijpassend wijnarrangement (3 geselecteerde wijnen van de wijnkaart) 
  • luxe 3 gangen diner aan boord 

Menu luxe diner aan boord 3 gangen Light Festival 


ARCHITECTUUR GIDS
Dit jaar zijn we een collegiale samenwerking aangegaan met De Gebouwengids Wendeline Dijkman, www.degebouwengids.nl . Wendeline kan uw vaartocht nog net iets extra's bieden. Met haar jarenlangen achtergrond als architectuurgids heeft zij zich dit jaar speciaal verdiept in de verschillende kunstwerken van het lichtjes festival Amsterdam.

U kunt Wendeline tijdens een 90 min. durende rondvaart 'erbij boeken' voor 95.00 euro ex. BTW.  Dat kan zowel tijdens een borrelvaart als tijdens een deel van een rondvaart met diner.

Liever een ander arrangement? We maken graag een offerte op maat!

Bovenstaande prijzen inclusief bijbehorende catering en dranken. 
Exclusief boothuur, 6% BTW en 0.66 euro p.p. gemeentebelasting.