Lichtjes Festival Amsterdam 30 november 2017 t/m 21 januari 2018

Na de succesvolle edities van afgelopen jaren start vanaf 01 december 2017 alweer de 6de editie van het Amsterdam light festival. Hedendaagse (Internationale) lichtkunstenaars en architecten toveren de stad om tot een waar lichtparadijs, naast de monumentale gebouwen is er lichtkunst te zien van zowel opkomende als gevestigde kunstenaars. Dit openbaar toegankelijke evenement wordt betaald uit publieksinkomsten, sponsoring en voor een groot deel ook door subsidies. 

Geniet van een stijlvolle rondvaart op een klassieke salonboot langs alle bezienswaardigheden en kunstwerken van het Licht Festival Amsterdam. Er is een mooie vaarroute uitgestippeld over de Herengracht richting centraal station, Oosterdok en langs de Nieuwe Herengracht terug naar de Amstel. Wij zullen op verzoek deze route volgen maar willen u zeker niet de andere delen van de stad onthouden waar het altijd al prachtig varen is. Zeker gezien de verwachte drukte op het water kan het ook heerlijk zijn om andere delen van Amsterdam per boot te ontdekken.

Wilt u een boot huren in Amsterdam komende winter? Onderstaande arrangementen zijn vanaf nu te boeken. Zoekt u een salonboot inclusief bemanning en catering in Amsterdam? Voor een borrel of een exclusief diner, wij maken graag een offerte passend naar uw wensen. Zowel voor prive als zakelijke gezelschappen huurt u een mooie salonboot bij Rederij Aemstelland.

Individuele tickets voor een vaartocht langs het Festival? Bekijk hier de mogelijkheden! 


Architectuur gids
Dit jaar zijn we een collegiale samenwerking aangegaan met De Gebouwengids Wendeline Dijkman, www.degebouwengids.nl . Wendeline kan uw vaartocht nog net iets extra's bieden. Met haar jarenlangen achtergrond als architectuurgids heeft zij zich dit jaar speciaal verdiept in de verschillende kunstwerken van het lichtjes festival Amsterdam.

U kunt Wendeline tijdens een 90 min. durende rondvaart 'erbij boeken' voor 75.00 euro ex. BTW.  Dat kan zowel tijdens een borrelvaart als tijdens een deel van een rondvaart met diner.


Borrel cruise 
Een gezellige vaartocht door de verlichte grachten van Amsterdam. Terwijl u geniet van een glaasje gluhwein en diverse luxe hapjes zal de schipper vertellen over de bezienswaardigheden en hoogtepunten van de stad. 

Duur : 1,5 uur 
Prijs  : € 20,00 p.p. - exclusief boothuur 

  • opstap locatie : Stopera of Doubletree by Hilton Hotel naast het cs 
  • open Hollandse bar (bier, fris, wijn, koffie en thee) + glühwein
  • 4 luxe hapjes per persoon 


Buffet cruise 
Een klassiek 3 gangen winters buffet met diverse warme en koude gerechten als wildpaté, hazenpeper, wildzwijn ham, zuurkoolsalade en spruiten stamppot met als dessert een heerlijke frambozen crème brûlée.

Stap aan boord en geniet van een mooie vaartocht door de Jordaan met z'n smalle grachten en vele monumenten, de hoofdgrachten, de Amstel en het IJ. De kunstwerken van het Amsterdam Light Festival staan verspreid door de stad. We zullen een unieke vaartocht maken met een combinatie van grachtenhuizen, verlichte bruggen en lichtvoorwerpen van de verschillende kunstenaars. 

Duur : 2 uur
Prijs  : € 42,50 p.p. - exclusief boothuur 

  • opstap locatie : Stopera of voor het Doubletree by Hilton hotel naast het cs 
  • open Hollandse bar (bier, fris, wijn, koffie en thee) + glüwein
  • uitgebreid wintersbuffet 

Menu wintersbuffet in PDF


Walking diner cruise 
Een mooie combinatie van varen op een klassieke salonboot en informeel dineren bestaande uit 2 kleine voorgerechten, 2 hoofdgerechten, een kaasplankje en als afsluiting een magnifiek dessert. Onderweg leggen we aan bij een uitstekend restaurant aan de Prinsengracht waar de gerechten aan boord geserveerd worden. De route wordt vervolgd langs de kunstwerken van het licht festival en de grachtengordel waarna we opnieuw een korte stop zullen maken. 
Aan boord geniet u van een informeel samenzijn met wisselende gerechten en telkens andere uitzichten. De crew zal u goed verzorgen en vertelt onderweg graag over de bezienswaardigheden.

Duur : 2,5 uur
Prijs  : € 72,50 p.p. - exclusief boothuur 

  • opstap locatie : Stopera of voor het Doubletree by Hilton hotel naast het cs 
  • open Hollandse bar (bier, fris, wijn, koffie en thee) + glüwein
  • luxe 6 gangen diner

Menu walking diner in PDF

Bovenstaande prijzen zijn exclusief boothuur, BTW en 0,66 euro citytax per persoon en inclusief bijbehorende catering en open Hollandse bar + glühwein.