Nieuws

Salonboot Monne de Miranda weer in Amsterdam fris geschilderd en klaar voor het seizoen

30 augustus 2018

Weesp
De Monne de Miranda is weer terug van twee weken op de werf. Al jaren zijn we te gast bij Jachtwerf Weesp aan de Nijverheidslaan in Weesp. Een bijzondere plek waar men met veel kennis en kunde de tijd neemt voor hun klanten en de boten.

Newlife
Ruud de scheepsschilder van Newlife is de botenschilder bij uitstek. Hij schildert liefst boten en doet dat met veel geduld. Het resultaat is altijd prachtig. De salonboot Monne de Miranda straalt weer met een nieuwe 2 componenten verf en het mahoniehout in de hardhout olie. Onderwater zit er een nieuwe laag primer en antifouling.

Dams scheepstimmerwerk
Paul Dams heeft ons opnieuw goed geholpen met de nieuwe raamlatten. Van een aantal zware balken mahonie van de Amsterdamse Fijnhouthandel heeft hij mooi tooglatten gezaagd. Het was de hoogste tijd voor nieuwe ramen. De boten zijn voorzien van hardglas zodat bij een mogelijke breuk de gasten niet gewond raken. 

Zwitserland
Tijdens de werkzaamheden kwamen we nog een stukje Zwitserse krant tegen. Helaas niet met datum maar het zal ongetwijfeld uit de jaren 30 zijn toen de salonboot een vaste verschijning was op het meer van Lugano. Later is het schip over de weg vervoerd naar Muiden om daar verder afgebouwd te worden.

Naast de nodige technische aanpassingen aan o.a. het roer, de hydrolische installatie en de cv zijn we helemaal klaar voor het najaar. 

Mocht u interesse hebben in het huren van een salonboot in Amsterdam voor een mooi diner of een stijlvolle borrel dan horen we graag van u.

Terug

Nieuws

 • ALS we het leven vieren

  Zaterdag 5 september voeren wij met onze salonboot 'Monne de Miranda' de route van de Amsterdam City Swim welke door Corona helaas niet kon plaatsvinden dit jaar. Wij kregen de vraag of wij mee wilden aan een alternatief voor de Amsterdam City Swim......
  5 september 2020
 • High tea vaartocht

  Het is nu ook mogelijk om een rondvaart over de grachten met een high tea te boeken. Elke Zondag zullen wij om 14:00 uur met een van onze luxe salonboten voor u klaarliggen ter hoogte van het restaurant Seapalace bij de Oosterdokskade. Vergeet alleen...
  17 juli 2020
 • Slow down session aan boord van de Monne de Miranda

  Een luxe cosmetica bedrijf had ons benaderd voor een bijzondere ontbijt cruise. Het team hield een smart marketing event met een `slow down session` aan boord en daar paste onze luxe salonboot Monne de Miranda perfect bij.   Wat beter dan de...
  12 december 2019
 • Boat en Co

  Onze meest luxe salonboot de Monne de Miranda was gehuurd door een groot Nederlands cosmetica bedrijf. Zij hadden voor een tweedaags event gasten over uit het buitenland. In de hippe houthavens van Amsterdam staat sinds kort het hotel Boat & Co....
  5 november 2019
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20
 21. 21
 22. 22
 23. 23
 24. 24
 25. 25